Pozvánka na koncert bývalých žáků

V letošním školním roce si připomínáme 75 let působení Základní umělecké školy v našem městě. Vzhledem k pandemické situaci uplynulých měsíců nebylo jisté, zda si budeme moci nějakou veřejnou formou naše zuškové narozeniny společně s Vámi připomenout. O to víc jsme potěšeni, že Vás můžeme srdečně pozvat na Koncert bývalých žáků a absolventů naší školy, který se koná v pátek 1. dubna od 17 hodin v koncertním sále školy.

Koncert je v jistém směru výjimečný. Pro naše učitele je příležitostí se opět setkat se svými někdejšími žáky a vidět jejich posuny v dalším hudebním vzdělávání na konzervatoři. Nám ostatním přináší možnost strávit příjemný podvečer při poslechu nadějných mladých talentů.

V rámci koncertu vystoupí Aleš Baránek (housle), Vojtěch Červenka (klavír), Tereza Gazdíková (klavír), Iva Jurčová (klavír), Petr Kučera (varhany), František Smetana (viola), Anna Talašová (zpěv) a Šimon Trtek (housle). V jejich podání zazní skladby F. Chopina, M. Brucha, J. Brahmse, F. Poulence, A. Dvořáka, J. S. Bacha, A. Skrjabina, M. Regera, F. Mendelssohna – Bartholdyho, A. Guilmanta a F. Lehrndorfera.

Akce se uskuteční za podpory Klubu přátel Základní umělecké školy v Uherském Brodě. Těšíme se na společný hudební zážitek!