Rozlouskli jsme Louskáčka

Advent a čas Vánoc máme všichni spojený s pohádkovými příběhy. Jedním z nich, který inspiroval P. I. Čajkovského k napsání hudby k baletní pohádkové inscenaci, je příběh malé Klárky a dřevěného panáčka – louskáčka z pera německého romantického spisovatele E. T. A. Hoffmanna.

Začátkem prosince se mohly s jedním z nejhranějších baletních představení seznámit i žákyně 2. – 5. ročníku tanečního oboru naší školy a žákyně ZUŠ Luhačovice. Paní učitelka Karla Koutná připravila pro děvčata, ve spolupráci s paní učitelkou Karlou Koutnou ml., krásný vánoční dárek v podobě zájezdu na baletní představení Louskáček Janáčkova divadla v Brně.

A nadílka to byla vskutku nezapomenutelná. Kromě zážitku ze samotného představení čekalo na dívky překvapení v podobě možnosti nahlédnutí do zákulisí divadla a setkání s tanečnicí Petrou Večeřovou, která tančila roli Vločky a Květinový valčík. Jako dárek obdržely žákyně fotografii s věnováním. Vše završila nadílka sněhová, která ten den byla nadmíru vydatná a proměnila zájezd v dobrodružství, naštěstí se šťastným koncem. Věříme, že všechny účastnice budou na tento výlet dlouho a rády vzpomínat.

                                                                                                                                            Lucie Kubišová a Karla Koutná